דלג לתוכןדלג לפוטר

מהי משמורת משותפת ומדוע היא עדיפה לילדים שלך?

לאחרונה, נפסקה פסיקה משמעותית הנוגעת למשמורת משותפת ולהסדרי המזונות בעקבות שינוי הסדרי הראייה עם הילדים. הפסיקה האירה את חשיבות הזמן המוקדש לילדים על ידי כל אחד מבני הזוג. לחלוקת זמנים שווה קיימות לא רק השלכות רגשיות על הילד אלא גם השלכות כלכליות על המשפחה. במאמר זה ננסה לתאר את היתרונות של משמורת משותפת ומדוע כדאי לכוון אליה בכל הסכם גירושין?

כיצד התנהלה המשמורת בעבר?
עד לפני מספר עשורים המשפחה הקלאסית הייתה מחולקת לתפקידים מוגדרים. אב המשפחה, הנושא במרבית הנטל הכלכלי היה נמצא בעבודה במשרה מלאה, בעוד האם הייתה עקרת בית או עובדת מספר שעות מועטות ביום. שאר זמנה של האם הוקדש לטיפול בילדים ובשאר מטלות הבית. במקרה של גירושין, היו הילדים נשארים סדרך כלל עם האם כמשמורן ראשי והאב היה רואה את ילדים באמצע השבוע ומדי פעם בסוף השבוע. את מזונות הילדים שילם האב – היות ומשכורתו הייתה גבוהה יותר ולעתים אף היחידה במשפחה.

משמורת משותפת במשפחה המודרנית

במשפחה המודרנית, בה נשים משתכרות לעתים יותר מגברים ושני בני הזוג עובדים בדרך כלל במשרה מלאה, החלוקה היא שונה. שני ההורים זוכים לזמן איכות עם הילדים, במקרים רבים הם מתחלקים ביניהם במשימות השונות בבית, באיסוף הילדים ממוסדות הלימודים והחוגים ואף מתחלקים בהוצאות הבית המשולמות משתי משכורות. לכן, במקרה של גירושין נקבעת משמורת משותפת בה הילדים נמצאים בבית האב חצי מהשבוע או מספר רב יותר של ימים מאשר בגירושין בימי עברו. אין משמורן אחד ראשי אלא מוגדרת משמורת משותפת.

משמורת משותפת: המשמעות הרגשית לילד

לשני ההורים תפקיד בעיצוב אופיו של הילד, הקניית גבולות וסיפוק הצרכים הרגשיים, הפיזיים, הקוגניטיביים והחברתיים. כאשר משפחה מתפרקת, הילדים עדיין זקוקים לאיזון זה בין שני ההורים שלכל אחד תפקיד חשוב בהתפתחות הילד – הן בגיל צעיר מאד והן בשלבי ההתבגרות. לכן, משמורת משותפת מאפשרת לילד להמשיך ולחוות את שני הוריו במקביל, גם אם אינם מתגוררים תחת קורת גג אחת.

משמורת משותפת: המשמעות הכלכלית

בית המשפט מעודד משמורת משותפת באמצעות חישוב דמי המזונות המשולמים על ידי ההורים והם כוללים: מדור, חוגים, מזון, הלבשה והוצאות נוספים. אם שני ההורים משתכרים שכר בשיעור דומה ושניהם משתתפים בהוצאות השוטפות על הילד, הסדרי ראייה שווים יוכלו למזער את תשלום המזונות או לבטלו כליל. כך, הורה האחד (בעיקר אבות שהיו משתכרים בעבר יותר מהאם) יכול "להחליף" את דמי המזונות בזמן איכות עם הילד בו הוא משתתף גם בחלק שוויוני מההוצאות. ההורה השני יכול לנצל את הזמן הזה לעבודה, בילויים, לימודים או מנוחה מבלי שיצטרך לשלם הוצאות נוספות לשמרטף או מעון.

לסיכום, משמורת משותפת מסייעת להתפתחות בריאה ותקינה יותר של הילד ואף מאזנת את ההוצאות הנלוות לפירוק המשפחה ומעבר למגורים בשני בתים שונים. אם היום אתם חושבים להתחיל תהליך גירושין, מומלץ לשלב בהסכם משמורת משותפת לטובת הילדים.

 

ראיון של עורך דין חגית הלוי בערוץ 13 בתוכנית המצעד המשפטי עם דורון הרמן:

 

שתפו את המאמר:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print
עו"ד דין חגית הלוי

משרד עורכי דין חגית הלוי ושות'

משרדה של עורכת הדין חגית הלוי ושות' הוא משרד מנוסה המתמחה בדיני המשפחה, גירושין, צוואות וירושות.

ליצירת קשר חייגו: 077-9973919

צרו איתנו קשר


    אולי יעניין אותך גם...

    ניתן להגיע לפגישת ייעוץ שבה נבחן את המצב הקיים,
    תקבל/י תשובות והסברים לכל השאלות שלך ופתרון או המלצה מה כדאי לעשות.

    לייעוץ ראשוני התקשר/י  עכשיו: 077-3487178

    או מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

      צור קשר דילוג לתוכן